penktadienis, sausio 01, 2010

naujieji vėl atėjo nieko neįspėję :)

Joa, kaip dainavo Zakarauskas: Naujieji vėl atėjo, nieko neįspėję, nu ir nereik, ir taip gerai :) jie neįspėję mūsų juk atėjo, o mes nelaukėm specialiai :) Tai va, aš irgi nelaukiau specialiai, bet kad jau atėjo, tai reikėjo atminėt taip, kad padėtų tvirtą pagrindą sekantiem metam, nes nu kaip pradėsi, taip turėsi :)

Iš tikro jau daug metų naujuosius sutinku kažkur kely, bet šiemet tas procesas gavos gana extremalus, įvertinant tai, kad 31d dar turėjau paskaitą, kurią, būdama gera studentė, aplankiau, ir tai, kad lauke gaivino -45 laipsnių šaltukas :)

O buvo puiku išties, nes viskas prasidėjo vos pasiekus traukinuką vežantį į Changchuno stotį. Pajutau, ką reiškia Kinijos populiacijos mąstai, nes į vieną traukinuką, galintį sutalpinti gal 200 žmonių, sulindo jų gal 1000, o gal ir daugiau. Nes nu keliais aukštais visi susidėliojo ir kiekvienoj stotelej aplink sklido aimanos ir klyksmai :)

Bet atkentėjus šitą 40min or so, stoty gavom visą VIP'inį lounge'ą, nes i Harbiną Naujų pasitikt mus nešė greičiausias ir nuostabiausias kinų D traukinys. Vos 1,5 valandos malonioj aplinkoj ir štai va prašau, lipkit lauk, galinė stotelė :)

Nu ir ką, ir išlipom :) ir iškart supratom, kur atvykom, nes Harbine jei jau ledo festivalis, tai visur, po visą miestą išmėtyta fantastišku ledo kūrinių. Neisivaizduoju, kaip turėjo pasidarbuot žmogeliai, kad šitokius šedevrus sukurt :)

Bet vienas minusas - Harbinas turi transporto problemą. Totaliai ne kiniškas miestas su vakarietiška architektūra ir rusiška dvasia turi keistus taxistus, kurie mėgsta važinėt tušti ir nestoja niekam. Kinai rikiuojasi eilėmis gatvėse ir beviltiškai vaikosi arogantiškus vairuotojus :)

Na bet mum tai ne kliūtis ir tuoj švilpiam hostelio link, prisirašom ir kita stotelė: Harbin ice and snow world :) Gal valanda autike apšąlusiais langais su keturiais sluoksniais žmonių :)

Tobula terpė kiaulių, paukščių, ožkų ir visiem kitiem gripam sklist. Na bet randu draugų tarp kinų, kurie važiuoja ten pat ir sekam kaip avelės iki lemiamos stotelės :)

O tada net žagtelėjom, kai pamatėm, kur atvykom. Visas miestas pastatytas iš ledo, architektūriniai šedevrai, tokie kaip Pekino uždraustasis miestas, Šaolinio pagodų miškas, japonų šventyklų kompleksas ir netgi keletas Europos įžymybių, tokių kaip mini Versalio versija arba Romos koliziejus :) joa, stingdantis šaltis, bet į Versali pvz galima užeit, o ten trupė is Prancuzijos Kankaną šoka :)

Na po šito viso didelio potyrio puiki vakarienė ir įspudingai pasitikti Nauji, įgyvendinant seniai turėtus, bet niekaip nepaimtus planus :)

O kadangi tigro metai - mano metai, kodėl nepradėjus jų artimiau susipažįstant su tais kačiukais? Nes nu galimybė tam kaip tik ir yra :)

Harbinas turi Amūro tigrų rezervatą, kur taip pat gyvena pora liūtų, gepardų, nerealūs baltieji tigrai ir pora ligrų, aga, ligrų.

Tai liūto ir tigro hibridas, toks įdomus padaras labai :)
Bet kinai nebūtų kinai, nes už tam tikrą mokestį duoda nusifotkint su mažu liūtuku, arba pašert tigrus, pvz prie lazdos pririšta gyva višta (vienas žiauriausių dalykų kokius kada mačiau, nes ji klykė iš skausmo ir išgasčio kol tigrai jos sieke ir drąskė), mėsos gabalu, gyva avim arba jautuku.

Žiaurūs jie, kaip tyčia matėm kaip tigram padavė jautuką. Suprantu, gamtoj vyksta natūrali atranka, bet čia panašiau į prekybą žmonėmis, nes sveikas gyvas ir gražus padaras tiesiog įmetamas į tigrų būrį:( liūdna.

O su tigrais iš tikro dar ir pašnekėjom, kai kinai ir rusai, kurie tom minėtom paslaugom labai mėgsta naudotis, dingo iš radaro :)

Vava, o kelionė namo tai irgi įspūdinga pasitaikė :) Nes pasirodo įsigyjom stovimus bilietus keliui atgal, kitokių paprasčiausiai nebuvo :)

Na stovėt, kaip mum atrodė, 5 valandas nelabai smagu, todėl gimė išganinga mintis ir patraukėm į vagoną-restoraną ir smagiai sau leidom vakarą su vakariene, kurią privalai pirkt, jei nori ten bazuotis. Bet viskas labai super, smagi aplinka, šilta, patogu, visi malonumai :) Na, bet galvoju, gal reik pakalbint dėdę konduktorių ir paklaust, kada čia mum lipt reikės? Po 2 ar 3 valandų? O jis sako: Changchun? Tai renkitės, atvažiavom jau :))) Ir taip išspyre mus iš traukinio namie jau, visai netikėtai. Pasirodo ne 5 valandas, o tik 3 gavom važiuot :) O savam mieste ir taxistai savi. Tuoj vienam pamojau, lietuviškai: važiuojam. Ir va jau namie :)

3 komentarai:

  1. Wo, praejai kinijos interneto filtrus ? :))
    Geras foto reportazas.:)))

    As tik galiu pasakyt, kad LT viskas beveik taip pat graziai praejo.

    Nors kauno savivaldybe pinigu fejerverkam neskyre, taciau fejerverku megejai toki spektakli istaise, kad senai ir mates buvau;)

    Su Naujais !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Amazing, Kristuk! :)

    Ledo rūmai tai vien nuo fotkių paskatino išsižioti, tai įsivaizduoju, kaip jauties greta jų stovėdama :)

    Aš iš savo pusės irgi truputį pasgirsiu :) naujuosius sutikau irgi gana išsižiojusi ir apstulbusi - Kroatiškoje kalnų kalnelių, uolų uolelių ir aukštųjų tiltų, nuo kurių organizavomės šuolius su virve, šalelėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ulala :)
    labai patinka :) Kroatija labai super, ten moka jie visko duot ir gamtos ir pramogu :)
    bet jus ten su tais suoliais tai gerai taip, noreciau kada ir as taip :)))

    AtsakytiPanaikinti